Coinvault verwijderen

voorbeeld coinvault

voorbeeld coinvault

Laten we beginnen bij het begin: Wat is coinvault? Coinvault is een virus wat heel sluw en slim te werk gaat, in plaats van reclame te tonen chanteert dit virus je. Hoe dan? Door al je belangrijke bestanden te versleutelen.
Hier gelijk mijn eerste tip: Betaal geen rooie cent! Als je namelijk betaal sponsor je deze criminele. En is het niet eens zeker dat je op deze manier je bestanden terug krijg.

Nu zijn er 2 belangrijke stappen als we kijken naar dit coinvault virus.

 

Stap één coinvault virus verwijderen

De eerste stap is het virus zelf. Deze kan je met een goeie virusscanner weg halen. Stuur even een email(of neem even contact op) dan krijg je van ons een goede virusscanner op proef.
Als je de scan voltooid is, dan is het virus ook verwijderd. Maar dan zijn we er nog lang niet. Dit virus verspreid zich namelijk als een lopend vuurtje. Het springt zo van het ene systeem naar het andere systeem. Dit kan een laptop zijn, een pc, maar ook een server of een nas.

Het is daarom raadzaam en ik zou het ook dom vinden als je het niet deed om elk systeem binnen je netwerk te scannen. Mocht je nu op je werk zitten en deze melding krijgen stel dan de IT direct op de hoogte. Mocht deze niet bestaan binnen de organisatie raad ik zeker aan om contact op te nemen. Het is namelijk altijd fijn als je als bedrijf zijnde een vast contact persoon heb voor je IT vragen.

Denk je dat je dit niet kan of wil je dit niet zelf doen? Dan kan je altijd ons inschakelen om het het voor je te doen.  Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

Stap twee

Controleer welke bestanden versleuteld zijn, en ga na of er backups aanwezig zijn. En of hiermee ook je data gered is. Hoe doe je dit?

De meeste mensen maken een backup door een externe schijf aan te sluiten op hun computer/laptop. Let op! Als je deze aansluit eerst laten scannen door de virusscanner, kans is namelijk groot dat dit virus ook op een externe schijf/usb stick aanwezig is.

Bij bedrijven wordt dit vaak op server niveau geregeld. Hoe dat precies zit kan je beste aan de IT dienst vragen.

Nu komt het helaas voor dat een backup geen oplossing bied. In dat geval zullen wij moeten kijken welke bestanden we kunnen terughalen voor je. Of dit voor jou mogelijk is kunnen we alleen bepalen als we de situatie/het systeem onderzocht hebben.

Mijn laatste tip hierin: Doe alleen iets als je zeker van ben, bij twijfel neem gerust contact op. Ga niet op internet elk tooltje/programma proberen. Er zijn er genoeg die zich voordoen als een programma om te helpen, maar stiekem zelf het virus zijn.
Je moet het zo zien dit is misschien je laatste kans om je data ( foto’s, documenten, werk bestanden) terug te krijgen. Handel snel, en handel goed. Er is geen ruimte om fouten te maken.

Succes!